اصول زیادی برای ثبت پرتره وجود دارد ولی گاهی شکستن قانونها می تواند عکسهای متفاوتتری را ایجاد کند. در این مطلب میخواهیم قوانین عکاسی پرتره که می توانیم آن ها را بشکنیم با هم مرور کنیم.
HDR
استفاده از این تکنیک بیشتر در عکاسی از مناظر و سوژههای بیجان به کار میرود. اما گاهی گرفتن پرترههایی با این تکنیک میتواند عکسی با رنگها و کنتراست اغراق شده را ایجاد کند که گیرایی بیشتری داشته باشد.


Over-Exposure/Under-Exposure
عکسهای با ننور نامناسب (نور بسیار زیاد یا نور کم) بدون شک عکسهای خوبی نیستند. اما اگر به درستی از آن استفاده شود میتواند عکس زیبایی را ایجاد کند. پس اگر سوژه شما نور مناسبی دارد میتوانید اجازه دهید نور در اطراف آن نقش بیشتری داشته باشد. در عکاسی پرتره ترس از عدم استفاده از نور زیاد این است که جزییات پوست از بین میرود. اگر بتوانید مرز بین روشنایی و تاریکی را با دقت تغییر دهید، عکسای زیبایی خواهید داشت.



پرترههایی بدون چشم
تصور پرترههایی بدون چشم کمی سخت است واکثر عکاسان هنگام ثبت عکس به دنبال نمایش زیبایی چشمها هستند. این موضوع که چشمهای نقش موثری در ارتباط هستند اما میتوایند با خلاقیت عکسهایی را خلق کنید که بیشتر در خاطر ببیننده بمانند.



استفاده از لنز واید
اگر به دنبال لنز مناسب عکاسی پرتره هستید، معمولا لنزهایی با فاصله کانونی ۵۰ تا ۲۰۰ میلیمتر به شما پیشنهاد میشود که کمترین اعوجاج را در صورت ایجاد میکنند. البته عکاسان مد گاها از لنزهای واید استفاده میکنند که باعث میشود سوژه در کادر گم شود. اما گاهی با استفاده از این لنزها میتوان عکسی به مانند زیر ایجاد کرد. که دو قانون عکاسی از پرتره (تکنیک HDR و استفاده از لنز واید) را زیر پا گذاشته است.


همواره از رنگهای روشن در لباس استفاده نکنید
این یک قانون کلی نیست و همیشه نمیتوان آن را به کار برد اما گاها با انتخاب رنگهای مناسب توجه بیشتری را جلب کنید. توامان شدن پس زمینه و لباس های روشن، چشم را از سوژه اصلی دور می کند.



از پسزمینههای شلوغ پرهیز کنید
اگر کادری واید را برای پرتره خود در نظر بگیرید، عناصر بیشتری در صحنه حضور خواهند داشت. با توجه به دیافراگمی که انتخاب میکنید، پسزمینهای تار یا با وضوح بالا خواهید داشت. اما باید به این نکته توجه کنید که حتی با اگر دیافراگمی باز انتخاب کنید تا حدکثر بوکه را در پسزمینه داشته باشید بازهم باید توجه کنید که پسزمینه شما شلوغ نباشد. زیرا باعث میشود چشم بیننده از سوژه منحرف شود.
اگر محیطی که میخواهید در آن عکاسی کنید، شلوغ است، از خود بپرسید که آیا این پرتره با داشتن پسزمینهای مینیمال موثرتر خواهد بود؟ اگر جوابتان مثبت است، به دنبال پسزمینه دیگری باشید. در نمونههای زیر میتوانید ببینید که چطور یک پسزمینه شلوغ میتواند موثر باشد. عکسهای زیر را ببینید که هریک با داشتن پسزمینه شلوغ ولی با انتخاب نوع کادر، ترکیببندی و نور هریک توانستهاند عکسهایی خوب و قوی ایجاد کنند.



از فلاش استفاده کنید
این نکته که نور طبیعی یک منبع نوری بسیار مناسب برای عکاسی است، شکی نیست ولی این نور همیشه فراهم نیست، فلاشهای اکسترنال میتواند کمک زیادی در نوردهی مناسب عکستان داشته باشد.


شجاع باشید، قوانین را بشکنید و به یاد داشته باشید که همیشه نتایج ایدهآل را به دست نخواهید آورد ولی به یاد داشته باشید که با تکرار میتوانید موفق شوید.